Botox Sävedalen, Göteborg

Rindelöv Estetik är ett företag i Sävedalen, utanför Göteborg, som inriktar sig på bland annat botox. Botox är ett medel som verkar muskelavslappnande. Medlet injiceras i utvalda ansiktsmuskler för att blockera nervimpulser och även minska sammandragningar i musklerna. Därmed gör botox att eventuell överliggande hud blir allt mer slät och rynkfri.

Något som är viktigt att tänka på är att endast den muskeln där botox injiceras blir avslappnad. Andra funktioner påverkas därmed inte, bland annat hudens känslighet för beröring kommer inte att påverkas. En annan viktig sak att tänka på är att rynkor som är orsakade av slapphet och liknande går inte att behandlas med botox.

Hos oss kan ni behandla 1-3 områden vid samma tillfälle. Vi behandlar horisontella pannrynkor, argrynkan/bekymmersrynkan mellan ögonen och kråksparkar/skrattrynkor i ögonens utkanter. Oavsett hur många områden du vill behandla vid samma tillfälle tar behandlingen runt 20-30 minuter. Självklart erbjuder vi återbesök också.

Efter en behandling håller effekten av botox i 3-6 månader, däremot kan hållbarheten komma att förlängas om man gör botox regelbundet. Det slutgiltiga resultatet tar upp till två veckor innan det blir synligt, skulle du då vilja ha en korrigering kan du boka ett kostnadsfritt återbesök hos oss.


Det är viktigt att veta att du inte får genomgå en behandling med botox om du är gravid, förkyld eller har en pågående infektion i kroppen samt om du har en aktiv herpesinfektion. Sedan bör du inte röka, sminka det behandlade området, dricka alkohol, sola eller basta på minst 48 h efter din behandling.

Efter behandlingen bör du inte röka, dricka alkohol, sminka det behandlade området, sola eller basta på minst 48 h. Behandlingarna äger rum i Sävedalen, utanför Göteborg.